Pensió Completa, reconstruint el turisme en clau femenina

Pensió Completa, reconstruint el turisme en clau femenina explica el paper fonamental que van tenir les dones en els inicis del turisme, al Lloret dels anys '50 i '60, quan encara no era una destinació vacacional coneguda a nivell internacional.

 La producció -encarregada pel Consell de Dones Municipal- recull el testimoniatge  d'una vintena de dones. Han recordat que eren mestresses de casa quan van acollir els primers visitants per tal de guanyar uns diners extres, mentre els seus marits treballaven al camp o a la mar. Així, sense ser-ne conscients i en plena època franquista, es van convertir en empresàries pioneres i van posar les bases del Lloret que coneixem avui en dia.

 Es tracta d'una generació que fins ara no havia estat escoltada. Amaranta Gibert, directora del documental i de Nova Ràdio Lloret, destaca que “no diem que el turisme l’hagin fet només les dones, però els inicis van ser a casa, on eren elles i això no s’havia explicat mai”. Considera que és “un bon reconeixement”.

L'equip del documental al complet (foto: Nova Ràdio Lloret)

El documental s'ha endut el premi Carles Rahola 2012, que atorga el Col·legi de Periodistes de Girona, en la categoria de millor treball televisiu. L'equip de treball el conformen Amaranta Gibert, Margarida López, Mercè Serrano, Cristina Pinto i Anna Pascual, que a la fotografia són en companyia de l'equip tècnic de Canal Català La Selva, la exregidora Laura Bertran i l'excalde Xavier Crespo en el moment de recollir el premi a l'Auditori de Girona el passat 3 de febrer.Pensió completa
 Per tenir més informació, feu clic aquí