- Obtén l'enllaç
- X
- Correu electrònic
- Altres aplicacions
- Obtén l'enllaç
- X
- Correu electrònic
- Altres aplicacions

El passat 13 de maig d'enguany, La Vanguardia va fer ressò del documental de l'Amaranta Gibert titulat Pensió Completa.Es tracta d’un treball que analitza el què van viure i sentir les dones de Lloret entre els anys 1950 - 1965, durant l’arribada dels primers turistes a la vila.
El documental, que dura uns 40 minuts, recull el testimoni d’una vintena d’entrevistes fetes a dones de Lloret de Mar que avui tenen al voltant de 75 anys. A través de la seva memòria oral, s’ha pogut relatar com va afectar a les seves vides l’arribada dels primers turistes.
Es parteix de la idea que el fenomen turístic apareix a Europa després de la segona Guerra Mundial amb l’aparició del mes de vacances pagades entre les classes treballadores. La Costa Brava es converteix en els anys 50 i 60 en un destí per descobrir i comença a rebre visitants. Una altra de les premisses del documental és que el fenomen turístic de la Costa Brava, amb encerts i errors, és un fenomen sense precedents, només equiparable, segons alguns estudiosos, a la febre de l’or als EUA a mitjans del segle XIX.
El documental vol ser un reconeixement a totes les dones que amb el seu treball i esforç, confiança i sobretot hores de dedicació, van ajudar a canviar la realitat econòmica i social de les seves famílies i de retruc del poble. Unes dones que, de forma inconscient, van contribuir a canviar i a construir el Lloret d’avui. El documental vol fer aflorar i deixar palès allò que ara per ara només estava en l’inconscient d’aquestes dones i la seva memòria.