Exposició Lloret, zona agrícola Km 0

Amb el nom de Lloret, zona agrícola Km 0 la secció de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret de Mar i l’Associació Recull Rural Artesà de Lloret (RRALL) amb el suport del Servei d’Arxiu Municipal de Lloret (SAMLM) van preparar una exposició a Can Saragossa per acollir materials referents a la pagesia de la vila. 
Cartell exposició

En aquesta mostra del Lloret rural es poden veure els estris i eines emprats en les feines del camp que el RRALL ha salvat, restaurat, conservat, descrit i catalogat durant els darrers anys.

L’exposició s’estructura en cinc àrees i a cadascuna d’aquestes àrees el visitant trobarà una selecció d’eines, estris i objectes així com unes lones de grans dimensions amb textos explicatius i imatges que provenen de diferents fons custodiats al Servei d’Arxiu Municipal de Lloret de Mar.

La finalitat dels organitzadors de l’exposició és conscienciar el públic del valor patrimonial d'aquests fons d’eines i estris que l’associació ha preservat per tal d’evitar-ne la pèrdua i configurar una visió panoràmica i no exempta de detall de la vida dels nostres avantpassats i treballar per a preservar el passat rural i agrícola de Lloret, segons el president de RRALL, Rafel Roig.

Per a tenir una àmplia vista al passat pagès de la vila, també es pot consultar en línia altres exposicions realitzades pel RRALL, el Servei d'Arxiu Municipal de Lloret i la secció de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Lloret de Mar: