La llegenda del Turó d’ Es Pi Gros

M
és enllà de Sant Pere del Bosc i abans de descobrir Montbarbat, arribarem al Turó d’Es Pi Gros, un lloc privilegiat des de on veiem al sud la vila i el mar,i estem a un pas d'entrar en les demarcacions de Blanes, Tordera i Massanet.

 Amb 291 metres d'altitud, aquest turó deu el seu nom a un pi gros que coronava el seu cim, avui dia desaparegut, i segons deien, era una referència marinera des de fa segles. I també, conten, era un arbre màgic, carregat de llegendes.

 Sobre l'escorça de l'Es Pi Gros, qualsevol persona qui hi clavés punxes o claus, o el cremés o faci qualsevol desperfecte, es podia fer mal i fer patir, en la distància, a la persona que més s'odiés. Però aquest arbre va ser famós per les llegendes sobre un tresor amagat a vora seva.

 Para alguns, hi ha enterrat un tresor de l' època de les guerres carlines i que per trobar-ho, cal buscar un punt des d'on es pot albirar, en un dia clar, set campanars, que tant podien ser d'esglésies com d'ermites.

Finalment, de tants buscadors fent forats per les immediacions del Pi Gros varen acabar amb l'arbre, i finalment amb la seva llegenda.